Investice

dum a prasatko

Jak ochránit své úspory před inflací

Publikováno: 15.4.2024 | Investice

Inflace je měřítkem růstu cen zboží a služeb v ekonomice. Když inflace roste, ceny rostou a hodnota peněz se snižuje. Pokud inflace dosahuje například 2 % ročně, znamená to, že za své úspory nakoupíte každý rok o 2 % méně než předchozí rok. To může mít vážný dopad na dlouhodobé úspory, zejména pokud neinvestujete nebo nespoříte na výnosných účtech, které by inflaci překonaly.

Celý článek
prasatka

Půjčka na splátky: Jak správně nastavit splátkový kalendář

Publikováno: 12.9.2022 | Investice

Půjčka na splátky je ideálním řešením pro ty, kteří potřebují finanční prostředky, ale chtějí si rozložit splácení na delší období. Správně nastavený splátkový kalendář může pomoci lépe spravovat finance a minimalizovat riziko předlužení. Tento článek se zaměří na to, jak funguje půjčka na splátky, jak správně nastavit splátkový kalendář a na co si dát pozor.

Celý článek
mince růst

Kdy je lepší investovat a kdy šetřit?

Publikováno: 27.1.2022 | Investice

Správné rozhodnutí, zda investovat nebo šetřit, je jedním z klíčových aspektů osobního finančního plánování. Obě strategie – investování i šetření – mají své výhody a nevýhody a volba mezi nimi závisí na řadě faktorů, včetně vašich krátkodobých a dlouhodobých cílů, aktuální finanční situace a tolerance k riziku. Pro mnoho lidí může být složité rozhodnout se, zda by měli více zaměřit své úsilí na budování úspor nebo na investice. Tento článek vám poskytne přehled o tom, kdy je lepší šetřit a kdy investovat, a pomůže vám udělat informované rozhodnutí.

Celý článek
kalkukačka

Jak ochránit svůj majetek před inflací

Publikováno: 22.12.2021 | Investice

Inflace je fenomén, který pomalu, ale jistě snižuje hodnotu peněz v průběhu času. Znamená to, že za stejnou částku peněz si v budoucnu koupíte méně, než byste si za ni koupili dnes. Proto je důležité přemýšlet o tom, jak ochránit svůj majetek a uchovat hodnotu svých peněz i během období rostoucích cen. Tento článek se zaměří na různé strategie a investiční nástroje, které vám mohou pomoci bojovat proti inflaci a zajistit, že vaše finance neztratí svou kupní sílu.

Celý článek
penize

Jak začít investovat i s malým kapitálem

Publikováno: 2.11.2021 | Investice

Mnoho lidí si myslí, že investování je jen pro bohaté nebo pro ty, kdo mají k dispozici velké částky peněz. Opak je však pravdou. V dnešní době může začít investovat téměř každý, a to i s velmi malým kapitálem. Díky technologickým pokrokům, nízkým nákladům na vstup do investičního světa a dostupnosti různých investičních nástrojů je investování otevřeno všem, kteří chtějí zhodnotit své finance. Tento článek vás provede základními kroky a strategiemi, jak začít investovat i s omezenými prostředky a jak si vybudovat silné finanční základy.

Celý článek
mrakodrap

Jak funguje zlato jako investiční nástroj

Publikováno: 2.5.2021 | Investice

Zlato je jednou z nejstarších a nejuznávanějších forem investování. Už po staletí slouží jako uchovatel hodnoty a symbol bohatství. V moderním světě je zlato oblíbeným investičním nástrojem, který je často považován za „bezpečné útočiště“ v dobách ekonomické nejistoty, inflace nebo geopolitických krizí. Tento článek vám poskytne přehled o tom, jak funguje zlato jako investiční nástroj, jaké jsou jeho výhody i rizika a jak můžete začít investovat do tohoto cenného kovu.

Celý článek
Mám zájem o půjčku

Nejčtenější články